У сумських лісівників можна придбати колоті дрова твердих порід!

Вже майже 10 років охтирські лісівники ефективно працюють у плані випуску колотих дров. Зазвичай, за рік, випускали дещо більше 4 тисяч кубометрів, які в основному відправляли на експорт і мали стабільно високий попит. Говорять, що цьогоріч величезний попит на таку продукцію не лише на експортному ринку, а й в Охтирському районі, і загалом у Сумській області.

Роблять дрова з твердолистяних порід дерев, ріжуть на дровокольному комплексі з сухих полінець. Роботу не зупиняють і у вихідні, й розвозять людям стратегічну продукцію транспортом лісгоспу.

«Продуктивність комплексу 12-15 кубів за зміну. У місяць, в середньому, 250 кубометрів. Завантаженість машини на рейс – 5 кубів. І працівники на рубанні дров, і водії машин на розвозці працюють, як то кажуть, «без висмички». Попит на дрова дуже великий, у минулі роки такого не було», – говорить директор Охтирського держлісгоспу Юрій Римар.

Ріжуть дрова по 25, 30 та 45 сантиметрів, щоб задовольнити потреби замовника, висушують та пакують у контейнери. Готову продукцію зберігають у дворі підприємства. Там замовник може побачити її якість та визначитись з потребою.

І хоча попит на таку продукцію великий, але її запас у лісгоспі є. Тому лісівники запевняють, що хвилюватись не ватро, дров вистачить на всіх бажаючих.

Відтак у минулому році лісгосп реалізував майже 4 тисячі кубометрів колотих дров, з яких 2,8 тис. м³ – на експорт.

Цьогоріч вже випустили 1,3 тис. м³, які в основному реалізували на внутрішній ринок.

Також реалізацією колотих дров займаються у Тростянецькому та Сумському держлісгоспах Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Дізнатись про ціни та умови придбання такої продукції можна безпосередньо у держлісгоспах.

Телефони за посиланням: https://sumylis.gov.ua/realizatsiya-drov/

На світлинах: випуск колотих дров у ДП Охтирському та Сумському лісових господарствах.