ДП «Ліси України» приєднується до Європейської асоціації державних лісів EUSTAFOR!

Основна функція EUSTAFOR — слугувати платформою для обміну досвідом та узгодження позицій європейських країн щодо механізмів розвитку лісової галузі.

Наприклад, нещодавно Асоціація ініціювала розробку загальноєвропейської системи моніторингу за лісами для забезпечення відкритого доступу для повної та актуальної інформації щодо стану лісів.

ДП «Ліси Україні» запропоновано членство на два роки без сплати відповідних внесків.

Приєднання до EUSTAFOR – свідчення успішності реформи української лісової галуззі. Нова модель управління підтримана європейськими партнерами.

Лісівники Європи, які управляють державними лісами, нарешті побачили появу в Україні рівноцінного партнера, з яким можна співпрацювати.

Це відповідь всім, хто так і не зрозумів, навіщо Україні велика і потужна державна лісова компанія.

Членство в EUSTAFOR відкриває для ДП «Ліси України» можливість участі у важливих європейських програмах щодо захисту лісів.

Позиція України буде почута і врахована при формуванні загальноєвропейської стратегії розвитку сфери лісового господарства.

Ми також розраховуємо на підтримку партнерів по Асоціації у відновленні українських лісів, постраждалих внаслідок бойових дій.

Асоціація заснована у 2006 році національними операторами державних лісів чотирьох країн: Metsähallitus (Фінляндія), Office National des Forets (Франція), Latvijas Vasts Mezi (Латвія) та Österreichische Bundesforste AG (Австрія).

На даний час EUSTAFOR об’єднує 36 членів з 25 європейських країн.