“Міжнародний день лісів” (ДП “Тростянецьке лісове господарство”)

21 березня в усьому світі відзначають Міжнародний день лісів, який проголошений у грудні 2012 року Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй. Тема Міжнародного дня лісів 2019 року – «Ліс і освіта!», що проходить під гаслом – «Учись любити ліс».

Люблять ліс і навчають інших його любити учні члени-шкільного лісництва «Нескучанське» на чолі із керівником, учителем біології К.А. Солохою та помічником лісничого Нескучанського лісництва ДП Тростянецьке лісове господарство М.О. Красніковим. Які спільно провели ряд природоохоронних та екологічних заходів присвячених Дню лісу.


Була організована виставка-конкурс штучних гніздівель які учні виготовляли спільно з учителем трудового навчання Попковим В.В. та керівником шкільного лісництва Солохою К.А. Матеріали для виготовлення були надані ДП Тростянецьким лісгоспом. Кожна шпаківня та синичник були змайстровані відповідно до технологій, але учні мали змогу проявити творчість та креатив додавши свого елементу та зробити власний виріб оригінальним та неповторним. За підсумками конкурсу почесне журі визначило найкращі будиночки для птахів. На святковій лінійці за присутності директора закладу Бурлаки С.М. та представників лісгоспу Краснікова М.О. та Головченко С.О. переможцям та всім учасникам конкурсу були вручені солодкі призи. Після урочистої частини штучні гніздівлі були розміщені та території закладу та на ділянці лісу закріпленій за шкільним лісництвом.


 

Не забули юні лісівники і про чудовий та неповторний рослинний світ нашого краю. Серед усіх учнів школи агітбригада провела акцію «Збережи первоцвіти», де було наголошено про значення ранньоквітучих рослин та міру покарання за їх знищення, продаж та купівлю. Учні закликали не бути байдужими, любити природу і зберігати первоцвіти.


Екскурсії в природу є важливою частиною освітнього процесу, що виховує любов до природи. ОПИС ЕКСКУРСІЇ. Михайлом Олексійовичем було проведено майстер-клас з черенкування самшиту вічнозеленого та туї західної, учні мали змогу ознайомитися з методикою вегетативного розмноження декоративних рослин.


Ліси є загальним надбанням людства. Ліси є величними. Природна краса, яскрава рослинність, чудовий та неповторний тваринний світ, чисте повітря, спокій та насолода це все про ліс.


До Всесвітнього Дня лісу в ДП «Тростянецький лісгосп» була розпочата акція «МАЙБУТНЄ ЛІСУ У ТВОЇХ РУКАХ».

Учні шкільного лісництва провели екскурсії по лісгоспу. Помічник лісничого Нескучанського л-ва Михайло Олексійович Красніков провів ознайомчу, пізнавальну екскурсію шкільному лісництву на чолі з керівником шкільного лісництва учителем біології Катериною Анатоліївною Солохою по одному з найбільших в області постійному лісовому розсаднику Нескучанського лісництва. Асортимент декоративних рослин якого складає більше 60видів хвойних та листяних порід, таких як різні форми туї, яливців, самшиту. вейгели, спіреї, верби, форзиції, магонії та інших порід.


Учні ознайомились з вирощуванням сіянців головних лісоутворюючих порід, з походженням деяких декоративних рослин, процесом їх живцювання та утворення живців.


Була проведена інформаційна бесіда з юними лісівниками шкільного лісництва про важливість збереження лісів і підвищення обізнаності про їх знання, адже ліс – це організм, який потребує постійного догляду і в залежності від віку, молодий він, зрілий чи стиглий, потребує професійного лісівничого підходу до виконання тієї чи іншої операції.

Учні шкільного лісництва з задоволенням слухаючи розповіді про ліси, про роботу по вирощуванню лісів, були вражені різноманітністю декоративних рослин в розсаднику Нескучанського лісництва.

Такі заходи сприяють вихованню у підростаючого покоління, юних лісівників любові до природи, допомоги по вирощуванню та збереженню лісу.