На підприємствах Сумського ОУЛМГ впроваджуються розробки геопорталу «Ліси України»

Навчання по впровадженню розробок геопорталу «Ліси України» провели для головних лісничих та інженерів лісового господарства сумських держлісгоспів самі розробники проекту – науковці Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Анатолій Полупан, Олександр Борисенко та Вадим Богомолов.

Нагадаємо, геопортал «Ліси України» – це засіб доступу і оперування геопросторовою інформацією про ведення лісового господарства. Розробка створена Держлісагенством України  у співпраці з науковцями Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького. Основним джерелом інформації геопарталу є дані безперервного лісовпорядкування як таксаційні, так і картографічні (зведені на єдину карту України).

Проект вже був протестований на базі  Тетерівського та Клавдієвського лісгоспів Київського ОУЛМГ та був запущений, як пілотний, у Київській області.

«Науковці працювали зі спеціалістами наших підприємств два дні. У середу, 12 грудня, навчальний семінар відбувся на базі Кролевецького лісомисливського господарства для представників Кролевецького, Глухівського, Конотопського та Свеського держпідприємств. Для решти підприємств  навчання пройшли наступного дня, 13 грудня, на базі обласного управління», – говорить начальник відділу лісового господарства Анатолій Омельченко.

«Розробники наочно продемонстрували можливості геопорталу по прив’язці знімок лісосік до внутрішньої ситуації кварталів. З користування базою даних лісовпорядкування по електронних носіях, в тому числі – смартфонами. А також здійснення моніторингу лісів і оперативної передачі даних при шкідниках і хворобах лісу всіма зацікавленими сторонами», –  прокоментував мету зібрання Анатолій Омельченко.

Під час проведення практичного заходу, фахівці підприємств мали змогу озувати свої зауваження, які тут же були враховані.

 

Прес-служба Сумського ОУЛМГ