Колегія директорів лісгоспів Сумської області 09.09.2014

    Про стан роботи з кадрового забезпечення та формування деревостанів при здійсненні рубок формування і оздоровлення лісів йшлося на черговому засіданні колегії Сумського ОУЛМГ, що відбулась  9 вересня 2014 рокуIMG_6314

Вересневе засідання колегії Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства проходило під головуванням першого заступника начальника управління Віталія Ігнатченка. Відкриваючи засідання, Віталій Віталійович ознайомив присутніх з питаннями, що виносяться на розгляд. Одним з основних питань, що обговорювались, став розгляд стану кадрового забезпечення лісогосподарських підприємств області. Про це доповів заступник начальника відділу бухгалтерського обліку та економіки управління Євген Фролов.

Наразі, в лісогосподарських підприємствах області працює 2552 працівників, що на 79 осіб, або на 3% менше ніж торік. За віковим розподілом домінуючу більшість працюючих (всього 70%, або 1794 чол.) складають особи у віці від 36 до 60 років, 25 % або 636 чоловік від загального складу працівників – представники молоді у віці до 35 років, та 5 %, або 122 чол. – пенсіонери.

IMG_6319

Євген Фролов деталізував розподіл працівників підприємств за фахово-кваліфікаційним та освітнім рівнем. Чільне місце було відведене питанням молодих спеціалістів. За оперативною інформацією за направленням на підприємствах управління працює 18 молодих спеціалістів. Та вже зараз лісгоспи дбають про підготовку нових фахівців. На даний час за направленнями у ВНЗ навчається 35 осіб на денній формі навчання та 61 – на заочній формі. Цього року вступило до ВНЗ 11 осіб, з яких 5 за квотою цільового прийому.

Поряд з цим, доповідач відмітив позитивну роботу директорів лісгоспів щодо підвищення кваліфікації працівників, так як за поточний рік Сумські лісівники забезпечили 100% виконання плану по участі працівників підприємств у курсовій перепідготовці, та звернув увагу керівників на необхідності вчасного і якісного формування кадрового резерву.

IMG_6321

Також Євген Фролов проінформував щодо лісівників, які беруть участь в антитерористичних операціях. На сьогодні їх налічується 53 чоловіки. За мобілізованими робітниками зберігається середньомісячна заробітна плата, підтримується зв’язок з їх родинами.

В обговоренні виступив голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства Михайло Шпакович, він акцентував увагу директорів підприємств на неухильному виконанні умов колективних договорів в частині соціального забезпечення працівників: «Питання соціального забезпечення працівників мають бути питанням номер один для кожного керівника підприємства, перш за все це надання соціальних гарантій, це забезпечення безпеки праці та стабільна заробітна плата».

IMG_6324

Наступним розглянули питання Формування деревостанів при здійсненні рубок формування і оздоровлення лісів в державних лісогосподарських підприємствах управління, про це доповів заступник начальника управління Олександр Товстуха. Він відзначив позитивну роботу лісгоспів області по виконанню даного виду робіт, а також проаналізував цінову політику та можливості підприємств в забезпеченні населення області паливними дровами.

Заступник начальника управління Віталій Баранов інформував присутніх директорів лісгоспів про ускладнення епізодичної ситуації щодо африканської чуми свиней. Він зосередив увагу керівників на необхідності виконання ряду запобіжних заходів для недопущення поширення цієї хвороби на територію Сумщини.

По всіх питаннях порядку денного колегія прийняла рішення.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ